Огретен от картофи и тиквички
21.04.2009г. / 11 11ч.
Аз жената
Продукти:
400 г малки тиквички
500 г малки твърди картофи
мащерка
20 г масло
2 с. л. зехтин
сол
Приготвяне:
Картофите се белят и заедно с тиквичките се нарязват на тънки филийки. Слагат се половината от зехтина и маслото в тавичка от йенско стъкло, която се слага за малко във фурната да се затопли и се вади. Посоляват се зеленчуците и се нареждат в тавичката в “хоризонтални” редици (от единия до другия край на тавата), като се поръсва между колелцата мащерка. Намазват се отгоре с останалия зехтин. Тавичката се поставя обратно във фурната и се пече около 30 минути.
Добър апетит!
* * *