След празниците в хладилника са “се наместили” доста продукти в кутийки, бурканчета, други завити във фолио.
Реших да стъкмя нещичко от тях. И така:
В дълбоката си йенска тенджерка поставих много ситно нарязан магданоз с дръжките. Над него наредих на филийки картофки, после ситно нарязан пресен лук и чесън, гъбки, колбаси, изпечени и обелени червени чушки. Върху тях наредих и сиренце. Поръсих с чер пипер и чубричка. Набрах от градината коприва и малко маточина, с които завих до тук продуктите. Залях с олио (може и с масълце) и чаша вода. Изпекох във фурната. Накрая залях с 2 яйца и кашкавал. Гарнирах с магданоз. Сервирах топличко. Стана много вкусно !
* * *
Пълнен гювеч по бургаски
Славянски гювеч с пиле
Гювеч по каракачански
Овчарски гювеч
Гювеч от тиквички
Вегетариански гювеч
Свинско в гювеч
Сатленки с картофи в гювеч
Гювеч с ориз
Тиквен гювеч
Летен гювеч с поливка
Пъстърва-гювеч
Скумрия гювеч
Как се научихте да готвите? – тема от форума