Меню

Бамя с домати

03.07.2009г. / 14 41ч.
Аз жената
Бамя с домати

Това ястие е постно, но може да се използва и като гарнитура към пилешко или свинско месо.

Продукти за две порции:
1 суп. лъж. олио или зехтин
2-3 скилидки чесън
1 глава лук
300 г бамя
2 домата
1/2 китка магданоз
сол на вкус

Приготвяне:
Запържете в тиган (при наличие – тефлонов) в мазнината нарязаните на ситно лук и чесън до омекване. Добавете нарязаните на парченца бамя и домати. Задушете на по-слаб огън за около 5 минути. Добавете 1/2 ч. ч. вода. Оставете да къкри до омекване на бамята (около 10 минути). Свалете от огъня и поднесете топло или охладено ястието, овкусено със сол и поръсено с нарязан на ситно магданоз.
Добър апетит!

* * *

Пресни картофи с копър
Летни пълнени чушки с извара
Пържени чушки с домати и босилек

Коментирай