Юфка с домашен сос
28.07.2009г. / 17 40ч.
Аз жената
Продукти:
250 г кайма телешка или смес
1 глава лук
1/2 китка магданоз
4-5 скилидки чесън
2-3 настъргани домата
черен пипер и сол на вкус
1 пакет домашна юфка (250 г)
Приготвяне:
Запържете каймата с нарязания на дребно лук. Добавете чесъна и доматите, разбърквайте. Овкусете с магданоза и черния пипер, солта. Оставете на слаб огън до сгъстяване на соса, като разбърквате от време на време.
Сварете юфката и отцедете. Поднесете порция юфка, гарнирана със соса.
Добър апетит!
* * *
Ориз с кайма
Наложена баница с домашна юфка
Тиквички с кайма
Пържени кюфтета