Меню

Етажите на “Олинеза”

06.10.2009г. / 11 07ч.
Аз жената
Етажите на “Олинеза”

Продукти:
сварени картофи – 5 бр. средно големи
сварени моркови – 6 бр. средно големи
твърдо сварени яйца – 5 бр.
колбас – 300 г
кисели краставички – 1 буркан
печени чушки – 1 буркан
маслини обезкостилкостени – 300 г
царевица – 300 г
сирене – 200 г
кашкавал – 200 г
майонеза “Олинеза” – трапезна
Кетчуп “Олинеза”
Лютеница “Олинеза” – традиционна
горчица “Олинеза”

Приготвяне:
Подготвя се стъклена дълбока купа, за предпочитане гладка, без гравюри. Всичките продукти се настъргват като се започва от картофите, поръсват се със сол и малко майонеза, после се стържат морковите и се маже малко от горчицата. Следват яйцата, а върху тях малко кетчуп, после киселите краставички и малко от лютеницата и така до горе се редуват всички продукти и сосовете. Идеята е да се образуват сравнително еднакви по дебелина редове с различни цветове. Става много красиво. През няколко пласта се слагат сол и един от сосовете – майонеза/кетчуп/горчица/лютеница. Най-от горе се слага настърганият кашкавал и се декорира по желание с червена чушка, краставичка или друго.

* * *

Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Солена торта с желатин

Коментирай