Меню

Патладжанени цървулки

27.01.2010г. / 14 51ч.
Аз жената
Патладжанени цървулки

Избирате 7-8 кръгли средно големи патладжана. Срязвате ги на половина по дължината им и ги издълбавате, да заприличат на обувка. (но не много дълбоко.) Посолявате ги и ги нареждате в тава.
приготвяте плънката: (както за мусака)
Запържвате каймата около кило (600-700 г) прибавяте на ситно нарязан лук ( 1-2 средно големи глави) домати настъргани (500 г) магданоз, сол, чер пипер (на вкус) и малко индийско орехче (настъргано)
Пълним патладжаните с готовата плънка и ги слагаме във фурната (180 градуса). Когато каймата се зачерви покриваме със сос “бешамел”. Запичаме до готовност на “бешамела”. Сервират се с кисело мляко.

* * *

Патладжани на фурна
Рулца от патладжани със сирене
Патладжани с ориз
Пържени патладжани с оцет и лимон
Постна мусака с патладжани

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
linga ( преди 12 години )
Още по-хубави са ако се напълнят с пилешка или свинска кавърма и се покрият при печенето с кашкавал
отговор Сигнализирай за неуместен коментар