Меню

Ароматна свинска плешка

29 януари 2010 | 11:20 | Аз жената
Добави в любими
1 свинска плешка
3-4 моркова
1 глава чесън
1 малка глава целина
1 ч. ч. бяло вино
2 суп. лъж. горчица
1/2 кг гъби (печурки)
50 г масло
1 суп. лъж. брашно
2 дафинови листа
1 ч. ч. олио
сол и

Продукти
Приготвяне

Плешката се измива и се шпикова с морковите, чесъна и нарязаната целина. Подправя се със сол и пипер и се запържва в олиото от всички страни. Изважда се и се намазва с горчицата.
Към мазнината от запържването се добавят виното и 1 ч. ч. вода. Оставя се да кипне.
Месото се слага в тава, към него се добавят почистените цели печурки, сосът с виното, маслото, дафиновият лист, черният пипер на зърна. Покрива се с фолио и се пече в умерена фурна за около час.
След изпичането сосът се отделя и се сгъстява с брашното. Месото се поднася нарязано на филийки, гарнирано с гъбите и полято със сос.
Добър апетит!

* * *

Свинско с бамя
Свинско печено в бира
Свинско с картофи – френска рецепта

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
niki ( преди 12 години )
Благодаря за хубавата рецепта!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар