От ноември 2011 г. българските потребители могат да купят сирене „Верея“, което до този момент се е предлагало в Близкия изток, САЩ, Русия и др.
„Верея“ е зряло сирене с богат букет вкус и аромати и неронлива структура с малко шупли. Великолепните му качества се дължат на добрата селекция на свежо българско мляко и уникални щамове български закваски, използвани за производството му.
За направата на едно хубаво бяло саламурено сирене трябва качествено пълномаслено мляко. Сирене „Верея“ се произвежда от 7 л. свежо българско мляко с показатели, отговарящи на високите изисквания на „Верея“. Използват се мая и български закваски, селектирани специално за сирене „Верея“.
Внимателно контролирания процес на зреене:
„Верея“ е зряло сирене. При зреенето на сиренето се получават сложни промени в белтъците и мазнините, при което се формира неговият вкус и аромат, известни като букет на сиренето. Затова внимателно се контролират всички условия за зреенето му.
Традиционната технология на производство, развивана от 1959 г.
Всички съставки не биха свършили работа, без майсторлъка и любовта на сиренарите, които приготвят сирене „Верея“ по традиционна българска технология.
Сирене „Верея“ се произвежда от „Обединена млечна компания“ в гр. Пловдив – производител на сирене от 1959 година. „Обединена млечна компания“ наследява традициите на калоферските сиренари, оставили майсторлъка и знанията си на тогавашните майстори.
Сирене „Верея“ не съдържа консерванти, стабилизатори и растителни мазнини.
За да се насладите напълно на богатия букет вкус и аромати на сирене „Верея“, извадете го на стайна температура 20 мин. преди консумация.