Огнедишащо меню за новогодишната трапеза

20.12.2011г. / 13 00ч.
Надежда Маринова
Огнедишащо меню за новогодишната трапеза

Според китайския астрологически календар 2012 е годината на Водния дракон. Ето с какво трябва да се съобразим при декорацията и избора на празнично меню.

Огнедишаща декорация
Украсата на новогодишната маса трябва да е огнедишаща – в пряк и в преносен смисъл. Изобилие от свещи, повече от друг път – все пак приветстваме с добре дошъл в дома ни дракон! Между свещите, чашите и чиниите, разпръснете златно-жълти гирлянди. По същия начин украсете столовете и лампите в стаята.
За да направим мили очи на Водния дракон, оставете навсякъде из къщата фигурки на водни животни – риби, рачета, морски звезди и поне една фигурка на дракон.

\n

Огнедишащо меню
На трапезата трябва да поднесем меню с много подправки и поне едно лютиво. Подправете ордьоврите, салатите и основното ястие с пипер, риган, кардамон, индийско орехче, карамфил, къри и чили. Ако има деца на масата, пригответе нещо отделно за тях. Добър избор е да сготвите не лютиви ястия и да поставите на масата „огнедишащи“ солници, с които всеки да подлюти допълнително храната си.

\n

Прочетете още:

Коментирай