Най-често сме свикнали съдовете за хранене да са в бяло. Така е по традиция. Истината е, че в последните години цветовете навлизат масово в дома ни. Чрез чаршафите, пердетета и различни решения за кухнята. Затова трябва да опитваме да сме по-смели и в избора на чинии и чаши.
За да не загърбим изцяло бялото можем да допълним с два други цвята съдове, за да можем да комбинираме и опитваме различни варианти. Синьото, което често не е избиран за кухненски цвят е много подходящо да внесе това разнообразие. Особено допълнено от червено или жълто.
През различните сезони можем да сменяме различни съдове или поне акцентите на масата. Така например за пролетта можем да минем на зелени пердета, със свежи зелени салфетки и чаши на маргаритки, а през зимата - разбира се зимни, коледни мотиви.
Снимка: Петра Прахова
Прочетете още: