Стъпка 1: Извадете шампанското от фризера и махнете тапата от фолио.
Стъпка 2: Размотайте и махнете телената клетка около корка, като през това време сте сложили палеца си отгоре в случай, че налягането е достатъчно силно да избута корка навън.
Стъпка 3: Поставете салфетка от плат върху корка, така че ако коркът изхвърчи, ще отиде в салфетката и ще избегнете каквито и да е наранявания.
Стъпка 4: Завъртете тапата докато спрете да чувате съскането и после я махнете изцяло. Въпреки че звучи драматично да оставите тапата да хвръкне, резултатът от това ще е загубата на карбонов диоксид, което е нещото, даващо на шампанското неговата искра.
Стъпка 5: Внимателно налейте шампанското в стъклена чаша и се насладете!