Разцъкай света с БГ Сайт

19.10.2006г. / 10 46ч.
Аз жената
Разцъкай света с БГ Сайт

Точно 325 сайта се регистрираха за участие в осмото издание на конкурса “БГ Сайт 2006” и показаха, че и българите има защо да цъкат и разцъкват нета и света.

На 19 октомври започва и гласуването на публиката, което съвпадна със старта на играта “Разцъкай света, открий БГ Сайт!”. На популярни места из цяла София вече са скрити осем лога, символи на конкурса. Първият символ бе “открит” от организаторите и представители на медиите и се намира в магазина на Plesio Computers на ул. “Ангел Кънчев” № 5.

В продължение на един месец всички могат да "разцъкват" столицата и да откриват останалите седем места, на които е скрит символът на “БГ Сайт”. Всички, които се справят успешно със задачата и съобщят за това на адрес: www.bgsite.org, участват в томбола за 8 цифрови фотоапарата, предоставени от един от генералните спонсори на конкурса – Plesio Computers.

Тазгодишното издание на “БГ Сайт” ще се проведе в 17 категории: “Общност”, “Общество”, “Образование и наука”, “Финанси”, “Здраве”, “Новини”, “Услуги”, “Спорт”, “Пътешествия и туризъм”, “Производство и индустрия”, “Личен сайт”, “Дизайн и изкуства”, “Гайдове и справочници”, “Развлечения и лайфстайл”, “Електронна търговия” и “Онлайн реклама”.

В осмото издание на конкурса, по инициатива на “М-Тел” е създадена и нова категория – “Сайт за мобилен Интернет”. В нея ще бъдат връчени две награди – за WAP сайт и страница, оптимизирана за мобилни устройства.

Победителят във всяка категория ще се излъчи от 14-членно жури, съставено от експерти и водещи специалисти в областта на уеб. В категорията “Онлайн реклама” авторитетно 7-членно жури ще гласува за първи път “на живо” след презентиране на кампаниите, регистрирани за участие.

На 14, 15 и 16 ноември в хотел “Форум” ще се проведе и традиционният уеб семинар, а официалната церемония по награждаването ще се състои на 17 ноември в Младежкия театър “Николай Бинев”. Отличените ще получат статуетка – символ на конкурса, изработена от скулптора Иво Арнаудов.

Коментирай