Кисело мляко на „Бор Чвор“ бори стомашен и чревен рак с уникална рецепта
Най-доброто автентично кисело мляко с лечебни свойства произвежда фирмата за млечни продукти „Бор Чвор“.
Най-новото кисело мляко „Пробиотик“ на компанията предпазва от инфаркти и е естествен антибиотик. Продуктите са създадени с внимателно подбрани екологично чисти суровини, като е използвана закваска, която представлява три вида млечнокисели микроорганизми. Те влияят изключително добре на човек.
Киселото мляко съдържа калций, който поддържа възбудимостта на сърдечния мускул, подпомага правилното функциониране на нервната система, стимулира действието на жлезите с вътрешна секреция и ускорява съсирването на кръвта.
„Пробиотик“ потиска развитието на много патогенни и непатогенни микроорганизми, синтезира антибиотични и антимикробни вещества, свързани с чревния тракт. Млякото е натурално средство за борба с някои хранителни отравяния.
Наши и чужди специалисти са категорични, че „Пробиотик“ намалява холестерола в кръвта и спомага в борбата със стомашния и чревния рак.
„Бор Чвор“ възстановява биологичното равновесие на чревната микрофлора и има имуностимулиращ ефект.
Специалистите от екипа, който е създал „Пробиотик“ са категорични, че благодарение на лечебните си свойства киселото мляко допринася за по-бавното стареене на организма.
„Бор Чвор“ има 17-годишен опит в преработката на мляко, като е съхранил най-добрите традиции на сиренарството в Родопите.
Мандрата е разположена в полите на Родопите и е оборудвана изцяло с модерна техника за прием и преработка на мляко.
„Бор Чвор“ произвежда широк кръг продукти от краве и овче мляко, което е наложило фирмата като една от водещите компании на пазара за млечни продукти в България. Компанията реализира продукцията си на вътрешния пазар, като е добър контрагент на всички големи и реномирани търговски вериги и складове.