Стартира български сайт за ваксините

12.10.2005г. / 17 04ч.
Аз жената
Стартира български сайт за ваксините

Vaxini-bg.com е новият български сайт, посветен на ваксините и имунизациите. Достоверната и обективна информация на сайта се появява точно в момент, когато всеки един от нас си дава сметка за пряката опасност, криеща се във вирусите и важната роля на ваксините в нашия живот.

След случаите в Румъния и Турция темата за птичия грип и противогрипните ваксини стана водеща в публичното пространство, но проблемът все още не е достатъчно ясен за повечето от нас. Но точно тук Vaxini-bg.com може да ни помогне. Сайтът предлага на достъпен език необходимата информация за ваксинациите срещу туберкулоза, хепатит B, дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, морбили, паротит, рубеола, инфекции, причинени от Haemophilus Influenzae тип B, грип, менингококови и пневмококови инфекции, хепатит A, бяс, коремен тиф . Запознава ни със задължителните и препоръчителни имунизации, включени в Националния имунизационен календар. Заминаващите за чужбина ще могат да се осведомят за необходимите им ваксинации.

Другите полезни теми, предложени в сайта, са свързани с безопасност на ваксините, отговори на често задавани въпроси, връзки с други сайтове за ваксини и т.н.

Най-голямата компания в света, която разработва и произвежда ваксини е sanofi pasteur, чиято заслуга е и този информативен сайт.

Коментирай