Замисляме ли се каква напитка е най-подходяща за даден обед или вечеря? Кои съчетания са успешни и кои ни доставят наслада?
Новата книга
“Съчетаване на храни с напитки: Най-добрите комбинации от А до Я” на Фиона Бекет ще ви даде ценни насоки с които много точно ще комбинирате както у дома, така и навън храната с напитката.
Тя е съветник за тези, които обичат виното, бирата и останалите напитки, за тези, които обичат да си хапват, както и за тези, които обичат да готвят и експериментират. Но също така тя може да бъде полезна и на професионалисти, познаващи виното от вътре – дегустатори, винари и сомелиери.
Както казва самата авторка “на французите и италианците им е в кръвта. Калифорнийците са го превърнали в наука. За повечето от нас обаче да решим какво да пием с храната си остава нескончаема поредица от изстрели в тъмното”.
Всеки, който приема храненето като изживяване, знае, че добрата комбинация превръща изживяването в незабравимо усещане.
Основната част от книгата представлява азбучник на храни и напитки и предложения за напитки, които могат да се комбинират с различни популярни продукти и ястия. Съдържа и някои основни правила, които всъщност са изпитани на практика полезни съвети за това как да се храним навън и как да се храним у дома. Интересни са примерните менюта и това, дали съществуват различни стилове във виното и бирата.