Загрижени за тялото си

14.05.2007г. / 17 14ч.
Аз жената
Загрижени за тялото си

В събота, 12 май, много гости посетиха срещата за създаването на един по-особен клуб, занимаващ се с проблемите, които вълнуват много жени – теглото и регулирането му в норми. Новият АНТИ ЙО-ЙО клуб е място където можете да обсъждате проблемите със запазване на теглото след като сте свалили килограми.

Уникална за България инициатива бе създадена от Българско научно дружество по хранене и диететика. Телевизионната водеща Мартина Вачкова, заедно с доц. Донка Байкова, зам. председател на Дружеството, дадоха официален старт на клуба.

Присъстващите, сред които представители на медиите, популярни личности, мениджъри имаха възможност да се консултират със специалиста по хранене доц. Байкова, както и да станат едни от първите членове на клуба. Клубът ще съществува, както реално – на специални срещи, които ще се организират периодично, така и виртуално във форума и блога на сайта на кампанията – www.antiyoyo.info.

Честите промени на теглото водят до сериозни рискове за здравето. Според доц. Байкова най-доброто средство за запазване на достигнатите килограми след диета е съчетание между двигателна активност, приемане на подходящи съвременни обогатители на диетичния режим и напълно отричане на гладуването.

В България има 3 367 578 жени, почти всяка втора от тях има опит в отслабването и почти всяка има проблем с това как да задържи постигнатия резултат.


Кампанията “Бъди приятел с килограмите” е подкрепена от доц. д-р Донка Байкова, Мартина Вачкова, Наталия Симеонова, Мадлен Алгафари, д-р Вергиния Минчева и четирите жени преживели последствията на този проблем – Магдалена, Силвия, Калина и Веси.

Със създаването на АНТИ ЙО-ЙО клуба бе открита и специална фотографска изложба, позиционирана до централния вход на Mall of Sofia. Тя се нарича “Моята Йо-Йо история” и представя уникални кадри от живота на четири български жени, преживели този проблем.

Коментирай