По-тежки, но по-стегнати

27.06.2007г. / 12 18ч.
Аз жената
По-тежки, но по-стегнати

Когато облечем късите потничета и вталените роклички се сещаме колко неестетично е и дори грозно е да висят в повечко месца от тук от там. Главно го забелязваме по другите дами, които минават наперено покрай нас в къси полички и прилепнали по телата им блузки. Чудим се – тия в къщи огледало нямат ли си, та са тръгнали в такъв вид по улиците. Разбира се свободното време или по-точно липсата на такова, многото домашни и офисни задължения и по-скромния семеен бюджет са проблеми за голяма част от дамите, така че може би не трябва да преценяваме толкова директно и толкова рязко. Но когато ние се поогледаме може доста да се комплексираме, особено ако сме по-критични и взискателни към самите себе си. И тогава трябва да избираме между фитнес залата, вълшебните хапчета, драконовските диети и по-широчките дрехи. Винаги е по-добре да не се заглеждаме по чуждите дупета, а да направим нещо за своето.

Ако изберем фитнес залата и след неколкократни жертви на финанси, време и пот установим, че не сме отслабнали и грам, това със сигурност не би трябвало да ни плаши, а само да ни радва. Защото първо мускулите тежат повече от мазнините и второ самите те изгарят много повече калории. При разумно хранене и упорити тренировки това би довело до загуба на 4-5 кг мазнини годишно. Резултатът ще стане видим, ако вместо да се качим на кантар, вземем сантиметър и веднага ще установим наличието на по-тънка талия. Това разбира се всяка жена го усеща по старите си дънки, по погледа на любимия или по вежливите подмятания по улицата.

Ефектът от фитнеса не се изразява само в по-стегнатото дупе, а е и ценен помощник в борбата срещу остеопорозата. Все повече дами започват да страдат от намалена плътност на костната маса, което води до крехкост на костите. Те стават по-леки, по-тънки и по-чупливи, дори и най-малката травма се отразява болезнено и води до счупване на костта. Статистиката сочи, че 80 % от заболелите от остеопороза са жени и всяко трето счупване на крайник се дължи на намалена плътност на костната маса.

Определено изборът на фитнес залата е изключително добър, като се имат предвид фактите, които изтъкнахме по-горе:

  • Мускулите топят мазнините
  • Чувстваме се по-леки, въпреки, че кантарът може и да показва друго
  • Определено сме с по-стегнат корем и по-тънка талия
  • По-секси и много по-здрави.

Коментирай