Здраве и красота

Здрави и красиви, независимо от възрастта – съветите на д-р Баев

Запознайте се с ценните препоръки на д-р Баев от Медицински център „Афродита“

08.01.2020г. / 14 52ч.
Мария Дуковска
Снимка: МЦ "Афродита"

Снимка: МЦ "Афродита"

Здравословният живот за жената е от съществено значение във всяка възраст. И има голям избор на полезни неща, които една жена може да направи, особено когато е на близо 30 или 40 +. И защото, ако не го направи, тя ще съжалява по-късно.

Потърсихме мнението на доктор Антон Баев – акушер гинеколог, специалист репродуктивна медицина.

Д-р Баев има дългогодишен опит в сферата на репродуктивната медицина и се смята за един от най-добрите специалисти в България. Той е началник на инвитро сектор на Медицински Център „Афродита“.

МЦ „Афродита“ е най-големият център за регенеративна медицина у нас. Клиниката е в договорни отношения с най-престижните в света лаборатории от САЩ, Великобритания, Франция и Италия.

Винаги казвам на моите пациентки, независимо дали са в 30-те или 40 +, важно е да направят малки промени в техния начин на живот, защото е по-добре късно, отколкото никога!

Намерете фитнес, който харесвате

Упражнението подобрява настроението, кара ви да спите по-лесно и качествено, помага ви да поддържате здравословно тегло и много повече.

Но ако не ви харесва, какво правите? Търсите тренировка, която харесвате, дори ако правите няколко упражнения няколко дни в седмицата. Нещо е по-добро от нищо.

Пийте повече вода

Колко по-просто от това? Пийте много вода! Водата и хидратирането ви помагат да поддържате здравословно тегло, значително подобряват настроението ви и ви охлаждат!

Винаги имайте бутилка с вода, за да не забравяте!

Престанете да пушите или не го започвайте

Известно е, че тютюнопушенето може да навреди сериозно на вашето здраве, дори може да увреди мозъка ви. Определено не го стартирайте и ако вече пушите, опитайте се да го намалите по всякакъв начин. Не е лесно, но зависи от вас!

Стой... изправена, излизайте!

Изправете се, колкото можете! Според голямо проучване, заседналият живот повишава риска от затлъстяване, сърдечни заболявания и риск от диабет.
Затова е важно да ставате и да слизате от мястото, където сте! Колкото често можете!

Обичайте тялото си

Тялото ви прави толкова много за вас... и е важно да обичате всяка част от него, с неговите „позитиви“ или „негативи“. Научете как да обичате тялото си, ще бъдете много по-щастливи и по-здрави!

Посещения при лекаря!

Може би един от най-важните. Важно е да посещавате вашия лекар често (намерете такъв, който вдъхва увереност и се чувствате удобно). Затова не забравяйте редовните си посещения, дори и да се чувствате отлично!

Коментирай