Тъмните очила – здравословни и секси

24.08.2007г. / 07 21ч.
Аз жената
Тъмните очила – здравословни и секси

Напоследък е модерно от сутрин до вечер да сме с тъмни очила – независимо дали грее ярко слънце, или е мрачен зимен ден. Тъмните очила се възприемат като моден аксесоар, като белег, че принадлежим към определена социална група, или просто че сме бунтари, готини и независими. Но трябва да се съобразим и с мнението на лекарите, а то е, че е вредно да носим тъмни очила по всяко време на денонощието. Нормалният достъп на светлина до очите е необходим за правилното им функциониране и продължителността на живота им.

Но, специално за дамите има две основни причини, поради които е задължително да носим тъмни очила при ярко слънце: лятото, особено край морето или край други водни басейни и зимата на ски пистата.

Първата причина е да избегнем възпалението на очите и неприятни последици като зачервяване и конюктивит. И втората са, разбира се, бръчките. При ярката светлина очите ни са принудени да се свиват и в резултат ние се сдобиваме с омразния ореол от бръчки. За една седмица на морето, няколко години подред, без слънчеви очила и си спечелваме неприятна компания за цял живот, с която трябва да се борим посредством около очни кремове и различни други козметични процедури.

В момента на пазара има различни като форма и като защита тъмни очила, така че всеки според възможностите си може да избере подходящи и да се погрижи, доколкото може, за красотата на лицето и здравето на очите си.

Освен това, тъмните очила, ако са избрани добре, ви правят много по-секси и много по-загадъчна. Ако искате да изградите имидж на фатална жена и все нещо не ви достига, да знаете, че това са тъмните очила.
Едно е да зяпнете някого на плажа, друго е да сте със слънчеви очила и когато видите, че младежът погледне към вас, леко да ги повдигнете и да погледнете изкушаващо многозначително.

Определено очилата са измислени да облекчат живота на дамите – да се погрижат да изглеждат по-дълго млади, здрави и изкусително красиви.

Защо се образуват бръчките?

Коментирай