Косите обичат...

06.09.2007г. / 10 25ч.
Аз жената
Косите обичат...

Косите обичат да ги четкате всеки ден преди лягане поне 5 минути. Разресването да става в различни посоки. Това действие им помага да са по-гъсти, по-бляскави и да се поддават на прически.

Косите обичат да ги миете веднъж на 8-10 дни със сурово яйце.
Разбивате в чаена чаша 1 белтък и 2 жълтъка, доливате до половин чаша топла вода, като внимавате яйцата да не се пресекат. Косите се намокрят с топла вода и маската се втрива в корените на косата. Най-добре е да се прави над празен леген, за да може със сместа, която се е изляла в легена, добавяйки още топла вода да полеете отново косата, след което да изплаквате с течаща вода. Докато плакнете е добре да решите косата с гребен или четка.

За заздравяване корените на косата се препоръчва маска с два жълтъка, втрита добре в корените на косата. Престоява се десет минути, през които косата е завита с дебела кърпа, след което се изплаква.

Ако при редовното миене на косата използвате сапун или шампоан, при последното плакнене прибавете лимонов сок за блясък.

Изобилните дъждове са благодатни за нашите коси – събирайте дъждовна вода, с която да плакнете косата си и ефектът ще ви зарадва.

Ако при ресане сутрин върху гребена остават снопчета коса, това може да се дължи на различни вътрешни причини като анемия, отслабване и тогава е време за консултация с лекар и за витамини.

Косите обичат нежните пръсти на фризьора.
Косите са красивата рамка за лицето, подчертават вашето излъчване и цялостно послание към света.
Здравата и жизнена коса говори за една лъчезарна и изпълнена с енергия и ентусиазъм жена, която всеки би желал да има в своето обкръжение. Така е още от времето на древния римски поет Овидий, затова нека се вслушаме в съветите му.

Хиляди различни начини
да се вчесват жените
и да изберат, което им подхожда на лицето.
Огледалото разкрива истината.

Косата – здрава и лъскава

Коментирай