Най-сексапилните българки срещу рака на гърдата

20.05.2008г. / 10 55ч.
Аз жената
Най-сексапилните българки срещу рака на гърдата

На 15 май 2008 г. на церемонията по връчване на наградите за най-секси жена на България, журналистката Кристина Баксанова беше наградена със специална награда за принос към борбата с рака на гърдата. Наградата беше връчена от г-жа Евгения Адърска, председател на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания – АПОЗ и приятели.

Събитието беше посветено на каузата за борба с рака на гърдата. Най-хубавите и секси жени на България, както и много ВИП гости на събитието дариха средства за борба с коварната болест. Събраните средства ще бъдат предоставени за закупуване на мамограф за клиника в гр. Пловдив.

Когато Венета Харизанова прие наградата за най-секси модел на годината, се обърна към присъстващите с думите: “Благодаря ви за тази награда, но тя е нищо в сравнение с каузата, около която сме се обединили всички тази вечер. Трябва да има повече такива инициативи. Нека не бъдем безразлични към болест като рака на гърдата!”

Кристина Баксанова разказва историята на Маргарита Методиева, една от българските жени, които се сблъскват с диагноза “рак на гърдата”. Материалът разказва за перипетиите, през които Маргарита е преминала – тежкото комплексно лечение от лъче-, химио- и хормонотерапия; промените, които настъпват след лечението и отношението на близките. Сега, 4 години по-късно, Маргарита се усмихва като й казват, че е “оцеляла” – според нея това означава “да сме живи, усмихнати и отново здрави”.

На церемонията, състояла се в клуб Escape и посветена на каузата за борба с рака на гърдата, бяха наградени най-хубавите и секси жени на България за 2008 г. На изисканото парти присъстваха много от ВИП личностите на България – топ моделите Венета Харизанова, Петя Велинова, Ани и Боряна Шехтови, фолк дивите Андреа, Мария, Галена. Най-секси жена на годината стана Галена, а призът за най-секси блондинка отиде при Златка Райкова. Фолк дивата Мария стана най-секси майка на годината.

Ракът на гърдата днес

Коментирай