Храни, които могат да намалят риска от рак

Вкусни и полезни

10.11.2023г. / 11 47ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Чували сме и сме чели, че има тясна връзка между храните и напитките, които консумираме и развитието на ракови заболявания. Разбира се, фактори като стрес, замърсяване, заседнал начин на живот, генетична предразположеност и други също могат да увеличат риска. Затова не бива да отлагаме редовната консултация с лекар. В допълнение, бихме могли да добавим към менюто си повече храни, за които е известно, че могат да намалят риска от развитието на ракови заболявания, като: зелен чай, карфиол, сьомга, нахут, овесени ядки, черен боб, моркови, грозде, домати, киноа, череши. Кафяв ориз, семена от чиа. 

Кои други да добавите към вашето меню? Вижте в галерията ни. 

Свързани статии

Коментирай