Меню

Класическо Руло Стефани

25 октомври 2013 | 12:35 | Аз жената
4 от 101 гласа
Добави в любими
1 кг кайма смес
1 глава лук нарязан на ситно или настърган
1 ч.л. чубрица
2-3 с.л. галета
1 ч.л. червен пипер
черен пипер на вкус
2 с.л. магданоз нарязан на ситно
сол на вкус
3-4 яйца за плънката
2-3 моркова
3 краставички кисели
около 50-60 г кашкавал за настъргване

Продукти
Приготвяне

Каймата се омесва заедно с галетата, яйцето, подправките, лука и се меси около 10 минути. След това се оставя поне 30 минути в хладилник, за да поеме аромата на подправките. Яйцата се сваряват (трябва да са твърдо сварени) и се нарязват на половинки. Морковите се сваряват и се нарязват на лентички.

Краставичките също се нарязват на лентички. Каймата се изсипва върху домакинско фолио и се разстила в правоъгълна форма с дебелина около 1 см. По средата се нареждат яйцата, краставичките и морковите. Единият край на стреч фолиото се повдига внимателно и се оформя руло. Премества се в тавичка за печене. Поръсва се с малко галета и се пече около 40 минути в умерено загрята фурна. След това се поръсва с настъргания кашкавал и се допича още десетина минути. Рулото Стефани може да се поднесе с картофено пюре.

Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (www.merudia.bg).

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
7 rate up comment 0 rate down comment
Aneliya ( преди 6 години )
Направих го точно по рецептата и стана супер.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар