Каймата се омесва заедно с галетата, яйцето, подправките, лука и се меси около 10 минути. След това се оставя поне 30 минути в хладилник, за да поеме аромата на подправките. Яйцата се сваряват (трябва да са твърдо сварени) и се нарязват на половинки. Морковите се сваряват и се нарязват на лентички.
Краставичките също се нарязват на лентички. Каймата се изсипва върху домакинско фолио и се разстила в правоъгълна форма с дебелина около 1 см. По средата се нареждат яйцата, краставичките и морковите. Единият край на стреч фолиото се повдига внимателно и се оформя руло. Премества се в тавичка за печене. Поръсва се с малко галета и се пече около 40 минути в умерено загрята фурна. След това се поръсва с настъргания кашкавал и се допича още десетина минути. Рулото Стефани може да се поднесе с картофено пюре.
Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (www.merudia.bg).
Опитайте още: