Меню

Свинско по ловджийски

26 юни 2015 | 11:29 | Михаела Лазарова
4 от 15 гласа
Добави в любими
1,600 кг свински врат без кост
300 г ориз
3 глави лук
600 г пресни гъби
2 моркова
1 малка глава целина
300 г бекон
8 кисели краставички
сол, черен пипер
500 мл зеленчуков или месен бульон
2 супени лъжици брашно
1 ч.40 мин.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

Месото се нарязва на парчета, овкусява се със сол и черен пипер. Запечатва се добре в тиган с незалепващо покритие. Отделно в друг тиган задушаваме нарязаните лук и бекон. След това към тях добавяме и морковите, целината.

Когато зеленчуците омекнат слагаме киселите краставички, доливаме бульон, добавяме и брашното, за да сгъстим соса и овкусяваме със сол и черен пипер. Когато сосът се сгъсти, слагаме в него месото. Ястието се готви до пълна готовност на месото. Сервира се върху сварен ориз.

Рецептата е предоставен от шеф-готвач Борис Колаксъзов.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Йова ( преди 4 години )
А какво става с месото, като се "запечата" в тигана? Задушава се на котлон или във фурна? Ако да - на какъв огън/каква температура, колко време?...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
M. ( преди 5 години )
А къде са гъбите и кога се слагат?От редакцията:Благодарим, че забелязахте. С морковите и целината.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар