„Ловецът на духове“ – книга шеста от серията „Хроники на древния мрак“

14.07.2010г. / 13 49ч.
Аз жената
„Ловецът на духове“ – книга шеста от серията „Хроники на древния мрак“

Един неизследван свят, изпълнен с тайнственост, магии, люти битки с демонични създания и ежедневна борба за оцеляване!

За автора и серията „Хроники на древния мрак“:
Родена в Малави, Африка, Мишел Пейвър се премества във Великобритания, когато е на тригодишна възраст. Тя израства в Уимбълдън и след като завършва биохимия в Оксфордския университет, следва право и става съдружник в голяма юридическа фирма в Сити. Накрая, след като се потапя в света на митовете и фолклора (не по служба) и бива гонена от мечка (пак не по служба), тя се отказва от правото, за да последва отколешната си мечта да стане писателка.
Първите романи на Мишел Пейвър са за възрастни и се радват на топъл прием. Страстен любител на животните и природата, тя започва да пише детско-юношеската фентъзи серия „Хроники на древния мрак“, в която действието се развива преди 6000 години. Проучванията й за книгите я отвеждат в Скандинавия, Еквадор, Перу и Южна Африка и до изчитането на множество материали по археология и антропология. Още за първия роман „Вълчият брат“ Мишел Пейвър получава аванс от 2 800 000 британски лири. Вестник „Таймс“ го избира за детско-юношеска книга на годината (2004). Сюжетът привлича вниманието и на Холивуд. Американското студио „Фокс“ купува филмовите права от името на продуцентската компания на Ридли Скот за серията й от 6 книги. Известният американски режисьор и продуцент казва: „Мишел е създала свят, какъвто никога преди, в никой филм не сме виждали.“
Подготвяйки книгите от серията „Хроники на древния мрак“, Мишел Пейвър преброжда 500 км сред финландските гори и Лапландия.
„Целта ми беше да изпитам лично какъв е животът в гората и да се запозная с някои от традиционните ловни умения“ – казва авторката.
След успеха на „Вълчият брат“, „Странстващият дух“, „Душеядците“, „Прокуденият“ и „Клетвата“ ИК „Хермес“ предлага на почитателите на „Хроники на древния мрак“ шестата, последна, книга от серията – „Ловецът на духове“.

За книгата:
Зимата неумолимо наближава, а с нея и Нощта на духовете. Шаманката на Бухалите – Еостра, държи клановете в хватката на ужаса. За да изпълни мисията, която му е отредила съдбата, Торак трябва да намери леговището й в Планината на духовете и да я победи. Междувременно неговият побратим Вълк е раздиран от скръб, а на Рен предстои да вземе жизненоважно решение. В последната битка с тъмните сили Торак се изправя срещу демони, токороти и невероятно труден избор, който ще определи съдбата на всички кланове...

Обем: 240 стр.
Излиза на 09.07.2010 г.
Корична цена: 8,95 лв.

* **

“Вълча нежност” – Стеф Пени
„Свещената хагада“ – Джералдин Брукс

Коментирай