„Цветна есен 2010“ в Пловдив

28.10.2010г. / 10 32ч.
Аз жената
„Цветна есен 2010“ в Пловдив

Новата мода в аранжирането на букети и композиции от цветя в саксии демонстрират участници в „Цветна есен 2010". Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари се провежда от 27 до 31 октомври в палата 7 на Международен панаир Пловдив, който е организатор на проявата. Посетители обсадиха щандовете часове преди официалното откриване на изложението.

Пловдивска фирма показва уникални композиции от зелени растения, които пресъздават света на феи, джуджета и други приказни герои. Те са подредени в художествено изработени керамични саксии и са подходящи за дома и офиса, за подарък по различни поводи. Повечето аранжировки напомнят парк с пейка, бебешка количка, къщички за птици, фигурки на различни животни и дори фенери, които светят с батерия. Миниатюрни фикуси с малки плодове и дърво на живота, кактуси и декоративни храстчета се предлагат в нетрадиционни керамични съдове.

Букетите също излизат от стандартното оформление с целофан, хартия и панделки. Цветята може да се поставят в издълбани ябълки или чушки, в кошнички с необичайна форма – това показва друга фирма участник в „Цветна есен 2010". Камъни и кристали са новата украса за букетите.

Декоративни мандарини и лимони с миниатюрни плодове са другата изненада за освежаване на дома. Изложителите, които ги представят, показват за първи път у нас и конкуат – прилича на мандарина, но е много по-сладко и от него се прави уиски.

Варненска фирма изненада първите посетители със своите коледни аксесоари. Сребърни и черни елхи са новия моден писък в празничната украса. Първите вървят с черни топки със сребристи орнаменти, а вторите – с прозрачни. Новост за нашия пазар са оригинално украсените свещници, вази, играчки за елха и други изделия с коледна тематика, защото се внасят от скандинавските страни.

Керамичните саксии и вази в нов дизайн и цветове също са сред изненадите на изложбата. Те са или много светли, или много тъмни. В първата група се открояват съдове в бяло или жълто, върху които мотивите са в черно, кафяво и тъмнозелено. Тъмносиньо и масленозелено са основните цветове във втората група.

По традиция посетителите на „Цветна есен“ могат да намерят семена и разсад за различни видове цветя, зеленина, декоративни растения, овошки. Университет от Бургас предлага органичен комплексен тор, единствен в България. Освен за подхранване, той служи за вкореняване и обезпаразитяване. Тъй като е биологичен, не вреди на хората, пчелите и домашните животни.

* * *

Модата в букетите
Да отглеждаме цветя през зимата

Коментирай