„Произведено в България“ за 16-и път

11.11.2010г. / 11 12ч.
Аз жената
„Произведено в България“ за 16-и път

От 12 до 21 ноември в София в Националния дворец на културата гостува националното търговско изложение „Произведено в България“. За 16-а поредна година родните предприемачи посрещат български и чужди потребители. Близо 180 хил. посетители отново ще изберат стоките и услугите, произведени в България.
Изложението се провежда под контрола на Федерацията на потребителите в България.

Браншово участие: Трикотаж и бельо – 38 %; конфекция – 27 %; кожени изделия – 17 %; спортни стоки – 10 %; стоки за бита – 2 %; храни и напитки – 2 %; бижутерия – 6 %; парфюмерия и козметика – 1,4 %.
Часове за посещение: 10,00 – 20,00 часа. Вход – свободен.

Разпределение по етажи
Партер (I етаж) – Салон „Парфюмерия и козметика“. Фондация „Български майстори“.
II етаж – Текстил. Салон „Кожени изделия и обувки“, Експозиция на Етнографския музей, НЗК.
III етаж – Конфекция, трикотаж, бельо, детски стоки и битов текстил.
IV етаж – Конфекция и текстил. Салон „Храни и напитки“.
V етаж – Конфекция и текстил.

В изложението участват малки и средни предприятия от цяла България предимно от областта на леката промишленост – конфекция и текстил, бельо и аксесоари, кожени изделия и обувки, бижутерия и сувенири, парфюмерия и козметика, стоки за бита, мебели, печатни издания, храни и напитки. Разнообразието и качеството на предлаганата продукция и приемливите цени на българските стоки прави мотото „Изберете българското!" още по-популярно.

Българските производители ще имат възможност да се включат в Панаира на производителите „Изберете българското“ и в град Варна (24 – 28 ноември).

Съпътстваща програма:
1. Организиране на Кулинарен фестивал „Пъстра трапеза“. По време на коктейла по случай връчването на годишните награди Златен и Сребърен лъв, фирма Ивитал консулт с подкрепата на Родопея – Белев ЕООД ще представят кулинарни изненади специално за гостите на церемонията;
2. Организиране на детски конкурс за рисунки и изложба от Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите – А. Р. И. З. – 7. На място всички желаещи деца ще имат възможност да рисуват и да получат много подаръци.
3. Организаторите предвиждат и два семинара на 17 ноември от 13,00 ч. в Зала 4:
– Представяне на Европейския парламент на предприятията: Условия за бизнес, ресурси и пазари – лектор: Йорданка Чавдарова – Управител на Бизнес център – България.
– „Произведено в България на руския пазар“ – Възможности и условия за износ на стоки от България за Русия, законови пътеки, успешни практики, проблеми и споделяне на опит. Лектор – Олга Ускова – председател на Руския Бизнес Клуб.
4. Специално за изложението Етнографският музей – София ще нареди своя експозиция в НДК.
5. Връчване на Наградите „Пазител на традициите“ за 2010 г. на А. Р. И. З. 7 наградите са учредени под патронажа на Кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова. Отличията са три – за българи, които са отдали живота си на Изкуството, Занаятите и Творчеството. Хора, пазители на традициите, които са оставили дълбоки следи в развитието на традициите в нашата страна. Церемонията ще се състои на 18 ноември от 19,15 ч. в ресторант Скай плаза, 8 етаж на НДК.
6. Традиция е вече и участието на Фондация „Български майстори“ изложба-базар на български традиционни занаяти. Но тази година на мраморно фоайе на втория етаж ще се представи и Националната занаятчийска камара.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Хана ( преди 11 години )
Аз пък съм доволна, изцяло си смених зимния и отчасти есенния гардероб за ок. 280 лв.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
ивелина ( преди 11 години )
тая година Произведено в България е гола вода. направо ми е мъчно за България. много малко български фирми, повече щандове с турси стоки. преди всицчко стари стоки от миналата година. и грозни. много сиво и черно, нищо свежо. жалко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар