Два дни мъркаща красота в музея „Земята и хората“

19.11.2010г. / 12 03ч.
Аз жената
Два дни мъркаща красота в музея „Земята и хората“

На 20 и 21 ноември 2010 г. от 10 до 17 часа в Националния музей „Земята и хората“, София 1000, бул. „Черни връх“ № 4, ще се състои XXV и XXVI международна ФИФе изложба.

Станалите традиционни есенни изложби организирани от Националната федерация по фелинология тази година празнуват своя петнадесети рожден ден под мотото:
15 години организирана фелинология в България

За оценяването на 150 записани в каталога на изложбата котки са поканени международните съдии от ФИФе:
г-жа Айвор Андерсон, Швеция – всички категории
г-н Хенри Хорнел, Норвегия – I, II и IV категория
г-жа Сирпа Линдельоф, Швеция – II и III категория

В рамките на изложбата всички почитатели на мъркащата красота ще имат възможността да се насладят на голямо разнообразие от породи като персийска, екзотична късокосместа, британска, бенгалска, ориенталска, руска синя, абисинска, норвежка горска, сибирска, ангорска, оцикат. Ще присъстват и породите, маркирали границите за размер на котките: най-дребната порода – сингапура, и най-едрия представител на породите – мейн кууна.

Четирикраките модели ще се състезават във всички възможни класове, от бебе до шампион, международен шампион и европейски шампион. Естествено, не са забравени и непородистите домашни красавици, които ще се състезават в отделен клас.

В края на всеки изложбен ден, ще бъдат определени и наградени най-красивите котки на изложбата.

Поради деликатността, специалните изисквания за отглеждане и високата цена не се допуска галене, смущаване на спокойствието и изваждане от клетките на котки, освен с изричното разрешение на собственика.
Стига да може да се каже, че една котка може да има собственик. :-) Бел. ред.

Коментирай