Коктейл от водка с газирани мехурчета разгаря страстите

07.12.2010г. / 17 01ч.
Аз жената
Коктейл от водка с газирани мехурчета разгаря страстите

Нова водка, с уникална формула, съдържаща пенливи, газирани мехурчета, е вече на българския пазар и дава заявка да се превърне в любимото ни питие. Напитката се казва CAMITZ и дори специалистите трудно могат да определят дали е водка или е шампанско.

На външен вид изцяло прилича на шампанско – оригинална тапа от естествен корк, издължено гърло на бутилката и сребристо фолио около гърлото. При отварянето се чува характерния звук за шампанизирана напитка, т.нар. „pop” и пенливата кристална течност образува мехурчета по стените на чашата. Изненадата обаче е след първата глътка – вкусът е на истинска водка, която е дестилирана 5 пъти от най-висококачествена шведска пшеница. Газираните мехурчета създават приятно усещане по езика, а мекотата на водката е постигната от ледниковата подпочвена вода с идеално балансиран минерален състав. Интересното е, че водката запазва своя пенлив характер до 5 дни след отваряне, но за по-сигурно трябва да се затваря със специалната тапа за шампанизирани напитки.

CAMITZ Sparkling vodka се предлага в най-добрите заведения в България и специализирани магазини за алкохол. Барманите в Стокхолм и Лондон ви препоръчват следните коктейли:

Розово мохито:

½ лайм на парчета
10 листа мента
1 чаена лъжица кафява захар
40мл прясно изцеден лимонов сок
20мл захарен сироп
10мл гренадин
40мл Camitz Sparkling Vodka

Намачквате лимона и ментовите листа на дъното на шейкър. Добавяте и кафявата захар. Сипвате лимоновия сок, захарния сироп и гренадина в средно висока чаша. Пълните чашата с натрошен лед до ръба. Последно наливате водка и украсявате със стръкче мента.

Мартини с вкус на диня/пъпеш

2 парчета диня
20мл ликьор диня/пъпеш
40мл Camitz Sparkling Vodka

Намачквате парчетата диня на дъното на шейкър, заедно с вермута. Прецеждате в мартини чаша и доливате водка. Украсата е парченце диня.

Още рецепти и повече информация може да намерите на страницата във Facebook.
 

Коментирай