Първият български Онлайн парламент започва работа

21.03.2011г. / 13 14ч.
Аз жената
Първият български Онлайн парламент започва работа

Пролетта дойде, а с нея стартира и единствената по рода си виртуална платформа за комуникация – Онлайн парламент. Тя е организирана под формата на социална игра в Интернет. Всеки регистриран участник придобива статут на онлайн депутат с всички права да участва във виртуална пленарна зала, където да обсъжда темите от седмицата и да гласува по тях.

Това обаче не е всичко. В сайта са интегрирани още: социална мрежа с всички съвременни възможности за комуникация; свободен форум за свободна дискусия; страници за анализи, коментари и интервюта на разположение на всички активни хора с мнение във виртуалното пространство; блогосфера за интересните блогъри.

Както всеки истински парламент по света и Онлайн парламент си има мандат и той е три месеца. По време на тях Онлайн депутатите натрупват рейтинг чрез активността си в дискусиите и гласуването във виртуалната пленарна зала. В края на всяко тримесечие започва нов мандат, а рейтингите се нулират и играта започва отначало. Победителите по рейтинг от всеки мандат ще получават специални награди за своите постижения.

Онлайн парламент ще предоставя на реалния български парламент всички интересни мнения на онлайн депутатите, когато с това можем да допринесем за по-доброто решаване на важните въпроси на българското общество.

Първият мандат на Онлайн парламента стартира в 00.00 часа на 21 срещу 22 март 2011 г.

Авторите на този проект са водени от убеждението, че управлението на обществените процеси трябва да става с активното участие на гражданите, като се зачита тяхното мнение. В модерното общество, пряката демокрация е напълно възможна. Един ден управленските решения ще се вземат и с участието на гражданите, посредством световната виртуална мрежа. Интернет революцията предостави тази възможност за първи път на всички хора.

Честита пролет !

Прочетете още:

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
stefan ( преди 11 години )
Това мисля че е мястото където,мислещия човек,може да изрази позицията си по теми,за които официалният такъв,не е в състояние,или не иска,да вземе отношение.Мога да кажа че критичноста на нашето общество(българското) е с много занижена позиция по въпроса.В много други страни,където има такава са ясен пример за това,какво е нужно,за да се спре този упадък на нацията ни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар