Великденски рецепти представят в София на Велики четвъртък

19.04.2011г. / 08 26ч.
Аз жената
Великденски рецепти представят в София на Велики четвъртък

На Велики четвъртък, 21 април 2011, от 11 часа на площада пред народния театър „Иван Вазов“ ще се проведе Великденски кулинарен празник. Той е част от Софийския великденски фестивал, който продължава до 24 април с разнообразна музикална програма и уъркшопове.

Организаторите на кулинарния празник – А. Р. И. З. 7. – са избрали събитието за старт на традиционния си национален фестивал „Пъстра трапеза“. На площада ще бъдат шеф Иванов и приятели от АИЕСЕК Национална асоциация на студентите икономисти, както и ученици от Софийска гимназия по хлебни и сладкарски технологии.

За пореден път ученици от Софийска гимназия по хлебни и сладкарски технологии ще демонстрират сръчност и талант в сърцето на големия град. Всички гости ще могат да се запознаят с различни великденски ястия, както и да обменят любими и вкусни рецепти.

Два дни след това, на 23 април, Нова Загора ще бъде домакин на „Пъстра трапеза". Началото на празника е 10 ч. Гости и участници ще имат възможността да се потопят в магията на българската кулинария, фолклорни изяви на талантливи млади и стари хора, заедно с пътуващата детска изложба „Рецептите на баба“.


Прочетете още:

Коментирай