Официална церемония за връчване на национален приз „Мениджър социални услуги 2010“

27.04.2011г. / 14 47ч.
Аз жената
Официална церемония за връчване на национален приз „Мениджър социални услуги 2010“

На 14 април 2011 г. от 18.30 ч. в хотел "Феста София" ще се състои официалната церемония за връчване на национален приз "Мениджър социални услуги - 2010". Събитието ще бъде съпроводено с благотворителен бал-концерт в помощ на домовете за социални услуги и услуги в общността.

Патрон на събитието е Георги Първанов, президент на Република България.

Призът се присъжда всяка пролет за шеста поредна година като израз на заслужено признание към личности, организации и институции, проявили съпричастност към съдбата на хората в неравностойно положение в домовете.

Той се осъществява с партньорството на Агенция за социално подпомагане към Министерство на труда и социалната политика и с подкрепата на ЕТ „Персонал консулт – Г. Попов”.

Гости на събитието по традиция са официални лица, дипломати и парламентаристи, представители на Министерство на труда и социалната политика, Министерство на външните работи, Агенция за социално подпомагане, Агенцията по заетостта, Държавна агенция за закрила на детето, работодателските организации БТПП, БСК и ССИ, кметове и заместник кметове, директори и експерти “Социални дейности” в общините, представители от катедрите със специалност „Социални дейности” и „Социална педагогика”, директори и социални работници от домовете, ръководители на компании и на фирмите дарители.

Мотив за неговото присъждане са неимоверните усилия, съпричастността и състрадателността, с които ръководителите на домовете за социални услуги и услуги в общността обгрижват домуващите. Той е морално признание за тяхната всеотдайност и любов в работата при крайно ниско заплащане.
Целта му е да се популяризират и стимулират личностите, екипите на социалните заведения, неправителствените организации и държавните институции с водещ принос в социалната сфера. Той е създаден, за да направи нашата общественост съпричастна към трудната съдба на хората в неравностойно положение и да отличи мениджърите на домовете за социални услуги и услуги в общността, които най-ефективно управляват поверените им организации, да се запознае широката общественост с техните добри практики и иновациите, които внедряват за подобряване качеството и ефективността на социалните услуги.

Номинациите се определят след разглеждането на анкетни карти и провеждане на консултации с Агенция за социално подпомагане и НПО, от Управителните съвети на „Национално сдружение на организациите за социални услуги” и фондация “Човешките ресурси в България и евроинтеграцията”, и редакционната колегия на списание „Човешки ресурси”.

С приключването на протоколната част на събитието, започва концертната програма, последвана от коктейл. Своето изкуство за благотворителното събитие даряват: млади таланти от Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи от 7 до 18 години „Славейков” с ръководител  Надя Джунова, елегантните, емоционални и темпераментни танцьори от клуб по спортни танци „Амаранд - М” с ръководител Диана Добрева, големите български певци Панайот Панайотов и Илия Луков, които създават неповторима атмосфера, както и най-големият български фолклорен ансамбъл Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев”, който през месец май тази година чества своята 60-та годишнина.
По-късно същата вечер сред гостите на бала ще се излъчи Мис “Мениджър социални услуги – 2010”. Тя ще бъде определена от жури с изискан вкус в състав: г-н Петър Цанев, г-н Иван Бобчев и г-н Илиян Младенов.

Прочетете още:



 

Коментирай