Букет от културни събития този уикенд в столицата

12.05.2011г. / 15 40ч.
Аз жената
Букет от културни събития този уикенд в столицата

Тази събота и неделя, 14 и 15 май 2011 г., определено няма да скучаете в София. Толкова много предложения за свободното време отдавна не са се събирали за почивните дни. Като прибавим и топлото майско слънце, което ще ни съблазнява да излезем в парковете, задачата да изберем какво ще правим този уикенд наистина става трудна. Затова Az-jenata.bg ви подсеща за най-интересното:

Хартиен фестивал – подробна програма вижте тук. Изключително любопитен за деца и възрастни ще бъде уъркшопът „Хартиената улица“, който ще се проведе на 14 май от 18.00 до 00.00 часа пред Софийска градска художествена галерия. Ще можете да се включите в правене на оригами, хвърчила, маски, бижута, цветя и др. Ще има дърво на желанията, където всеки ще може да остави малък хартиен амулет с написано желание.

\n

Нощта на музеите и галериите – много музеи и галерии ще отворят врати или по-точно няма да затворят вратите си поне до 01.00 ч. през нощта на 15 май. Подробна програма вижте тук.

\n

Форум „Бизнес“ от „Горичка“ – еднодневен семинар, в който ще се говори за щури и работещи бизнес идеи, екология и още нещо.

\n

Поетично кафене“ – на 15 май, неделя, от 17 ч. в клуб-кафе „Петното на Роршах“ – София (ул. „Христо Белчев“ №8). ще се проведе традиционната поетична среща на електронното списание „Kafene.bg“.

\n

Ако случайно намерите време за четене на книжка, вижте новия роман на Паулу Коелю „Алеф“.

\n

Майското слънце ще ни радва и през двата дни – обещават метеоролозите – което е още една предпоставка за усмивки и ведро настроение.

Прочетете още:

\n

\n

\n

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
От редакцията ( преди 11 години )
Представлението на унгарската танцова трупа Presidance на 15 май в зала 1 на НДК се отлага поради здравословни проблеми на част от трупата, съобщиха организаторите от АРТ БГ и Програмата. Веднага щом танцьорите се възстановят, ще бъде насрочена нова дата, която ще бъде своевременно разгласена чрез медиите.Билетите за представлението на Presidance, закупени от Билетен център НДК, ще бъдат връщани на 14 май на същото място.Билетите, закупени от разпространителската мрежа на Eventim, ще бъдат връщани от местата на закупуване.Билетите за представлението на Presidance ще важат без презаверка за концерта на Омега на 14 май в зала 1 на НДК, където ще бъде обособен специален сектор за притежателите на тези билети.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар