Женска програма за дълъг, дълъг майски уикенд

19.05.2011г. / 15 23ч.
Надежда Маринова
Женска програма за дълъг, дълъг майски уикенд

Към този уикенд получаваме бонус 2 дни, така че имаме на разположение цели 4 свободни почивни денонощия – събота, неделя, понеделник и вторник – от 21 до 24 май включително. Струва си да си направим сериозна програма, за да вземем максималното от тях. Az-jenata.bg ви предлага няколко идеи за София и страната:

\n

От 21 до 24 май – Goatmilk Festival „Фестивал на спомените“ в село Горна бела речка, област Враца. Темата на фестивала е „Изоставените къщи – изоставеният Северозапад?“. Ще има работилници, концерти, ориенталски танци, гледане на кафе, литературно четене, йога и още нещо. С вход и предварително записване.

\n

На 21 май, събота, заповядайте на „Пъстра трапеза“ в Благоевград – кулинарен фестивал.

От Хартиения фестивал в София – на 21 май, от 11:00 до 14:00 часа, двора на Софийската градска галерия – Уъркшоп на тема „Хартиения художник в мене 4“.

\n

Пролетен базар на книгата“ в София започва на 24 май и ще продължи до 29 май в НДК, зала 3 от 10.00 до 20.00 ч., вход свободен.

\n

Концерт на дамски ансамбъл „Blue flower“ в НМ „Земята и хората“, на 21 май, начало 19.00 ч., вход свободен

Екзотични животни и 2 фотоизложби – „Скални рисунки“ и „Непознатият Киргизстан“ в НМ „Земята и хората“ – работи в събота, почива в неделя и понеделник.

\n

На 24 май в София на сцена пред НДК ще се състои голям концерт на Милена и приятели – от 12.30 до 19.00 ч.

Празнично шествие по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура в София ще тръгне от 10.15 от НДК. Ще премине покрай знакови за българската култура сгради като СУ „Св. Климент Охридски“ и БАН. Очаква се в него да се включат ученици, представителни на българската култура и наука, президентът на републиката, ръководството на БАН и СУ. Официалната церемония по случай празника ще бъде от 11.00 ч. пред Народната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

\n

Ако ви остане свободно време, импровизирайте с разходки извън града или в градските паркове, кино, театър и четене на книга. В случай че искате да пазарувате, имайте предвид, че много от магазините за конфекция вече са обявили намаления по средата на сезона. Може да се поглезите по женски с домашни маски за лице и тяло.

\n

Вижте още:

Коментирай