Детският сайт връчи годишните си почетни грамоти

01.06.2011г. / 10 19ч.
Аз жената
Детският сайт връчи годишните си почетни грамоти

Леда Милева, Рози Караславова и детска вокална група Бон Бон, Детски отдел на Столична библиотека, Столичен куклен театър и екипа на спектакъла „Бремен“, Държавен театър „Стоян Бъчваров“ – ТМПЦ-Варна, са отличените тази година от Az-Deteto.bg за принос за щастливото детство на българските деца. Почетните грамоти бяха обявени и връчени на традиционния празник в софийския зоопарк пред клетката на понито Вихър на 29 май 2011, с който детския портал отбеляза своя девети рожден ден.

Досегашни носители на приза на Az-Deteto.bg от предишните две години са Валери Петров, Красимира Колдамова, Слава Рачева, Борис Карадимчев, кака Лара, Владимир Люцканов (бате Влади), Маша Илиева, Елза Лалева и др.

За доброто настроение на всички над 900 деца, присъстващи на празника по повод Международния ден на детето и деветия рожден ден на сайта се погрижиха феите Розофея и Жълтофея, летящото куче Випо, Олинезко. Наградите и подаръците за многото забавни игри и танци на тържеството осигуриха партньорите от Екопак България, Победа, Олинеза, Виполенд, МАМ и ХИПП, Аркор.

Фотопоглед от празника
И още един фотопоглед

На прага на лятната ваканция ето какво споделят 295 деца в специалната анкета на Az-Deteto.bg „Какво искате да правите през лятната ваканция“.

Новите приятелства и четенето на интересни книги са най-желаните от децата занимания за летните месеци (по 17%). Непосредствено след тях се нареждат пътешествията в България и в чужбина, заедно със спортната дейност (по 16%). Спането до късно и гледането на телевизия са в средата на класацията, съответно с 10% и с 11% от гласовете. Но по-голям е общият дял на децата, които искат да използват ваканцията, за да усвоят нови умения – да готвят, чужд език, музикален инструмент, рисуване или театър (общо 13%).

Или както обобщава Стефани, едно от децата участвали в анкетата: „През лятото не се прави само едно нещо! Тогава е времето да се забавляваме и да научаваме много нови неща. Аз лично използвам лятото за всичко, за което мога да се сетя или да прочета в Аз детето!“

Az-Deteto.bg пожелава на всички деца щастлива ваканция! Прочетете още:

Коментирай