За уикенда – рок, джаз, блус и стари електроуреди

01.07.2011г. / 08 39ч.
Аз жената
За уикенда – рок, джаз, блус и стари електроуреди

Този уикенд, 2 и 3 юли 2011, София ще бъде музикална и еко ориентирана.

\n

1. Джаз фестивал в Докторската градина

На 1, 2 и 3 юли в Докторската градина в столицата ще се състои Джаз фестивал. Вход свободен за всички концерти и съпътстващи събития!

Той ще представи историята на американския джаз от диксиленда от началото на миналия век, през суинга от 30-те и 40-те, бибопа и мейнстрима от 60-те и 70-те, и легендарните песни на Франк Синатра, до днешните модерни интерпретации.

\n

На 1 юли феста ще открие бенда на Националното музикално училище с ръководител Емануил Манолов-Бадема, последван от трите дами от Santimental Swingers и Михаил Йосифов секстет.

\n

На 2 юни можем да чуем Венцислав Благоев Мейнстрийм джазтет със специалното участие на пианиста Антони Дончев, а Живко Петров трио ще представят новия си албум.

\n

На 3 юни ще свирят квартет Open Ended на басиста Петър Славов, който си идва от САЩ специално за феста и води саксофониста Рик Димузио, преподавател в Berklee College of Music, пианиста Асен Дойкин, и барабаниста Колин Странахан, който е работил с Хърби Хенкок и Бени Голсън. И за десерт – Монти Айдъм, признат за най-добрия интерпретатор на Франк Синатра, заедно с Брас Асоциация Биг Бенд с диригент Ангел Заберски.

\n

Ще има и фотоизложба от джаз-събития у нас от последните две десетилетия.

\n

2. Рок и блус в Южния парк
На 2 и 3 юли (събота и неделя), на естрадата в Южния парк, ще се проведе тазгодишното 11-то издание на Рок & Блус Фестивала „Цвете за Гошо“.

В традиционния рок-празник, организиран със съдействието на Столична община, ще участват 25 групи и изпълнители – български и една от Унгария. И в двата дни концертите ще започват от 16 ч.

„Цвете за Гошо“ се организира от 2001 г., в памет на легендарния музикант Георги Минчев, по идея на инициативен комитет, обединил големи имена в българската музика, сред които – Васко Кръпката, Ивайло Крайчовски, Валди Тотев, Вили Кавалджиев, Александър Александров и др.

Програмата включва:

\n

2-ри юли: „Мечо Пух“, G.Rock, Vaticanna, „Джендема“, „Реванш“, „Кръпка блус бенд“, Der Hunz, Милена, Личо Стоунса, Turbo – Hungary

\n

3-юли: Валди Тотев, No frames, 5 х L, „Силует“,„Доктор Гого бенд“, Yerihon, „Бараби блус бенд“, Кирил Маричков, Петър Гюзелев: Rock Bull, The beet club, „Монолит“

3. Още джаз в парка „Заимов“

На 2 юли (събота) в парка „Заимов“, пред театър „София“, от 19 ч. ще се състои концерт на джаз формация „София“.

4. Танцов ансамбъл „Средец“ в парка „Заимов“
На 2 юли (събота) отново в парка „Заимов“ от 17 ч. ще бъде началото на концерт-спектакъла на Танцов ансамбъл „Средец“.

\n

5. Събират безплатно стари електроуреди и през двата почивни дни. Който желае да се освободи от ненужен хладилник, печка, пералня и др., трябва да даде заявка по телефона. Повече информация може да намерите тук.

\n

Ако не сте изкушени от музиката и нямате електроуреди за изхвърляне, имате пълната свобода да композирате ваша лична програма за почивните дни. :-)

\n

Вижте още:

Коментирай