Започва почистването на Национален парк „Рила“

25.08.2011г. / 15 47ч.
Аз жената
Започва почистването на Национален парк „Рила“

Традиционното почистване на Национален парк „Рила“ започва на 26 август, петък, в района на хижа „Чакър Воевода“, над Боровец. Инициативата ще продължи шест дни и ще обхване най-натоварените маршрути в радиус до 4 часа туристически ход от хижа „Чакър Воевода“,  включително тези към вр. „Мусала“, х. „Заврачица“, и лифт „Ситняково“.
Организатор на почистването за 13-та поредна година е екологично сдружение „За Земята“. Различният елемент в програмата на кампанията тази година ще бъде демонтирането на  разпаднали се бунгала в близост до хижа „Чакър Воевода“. Така освен стандартните пластмасови и метални опаковки, участниците в лагера ще изнесат извън територията на парка и остатъци от постройки които не хармонират с рилския пейзаж. Организаторите очакват приблизително 100 души от цяла България, които се разположат на палатков лагер в близост до хижа „Чакър Воевода“. За последните 13 години са събрани над 52 тона отпадъци от планината.

Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Краси ( преди 11 години )
Ей, ей, ей. Подкрепям тази идея, макар да не съм се включвала досега в нея реално. Но чудя се тези "важни" *** хотелиерите как се правят на Хитър Петър - хем не чистят, хем доходи укриват... Безчинствата и безнаказаността в нашата България край нямат. Чудя се как така в собствената си къща и двор българинът пази и подрежда, а природата, улицата, парка - не, и всеки чака някой друг да почисти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар