Ако ти е криво

29.08.2011г. / 10 26ч.
Аз жената
Ако ти е криво

Ако ти е криво или не си в настроение може да опиташ да оправиш нещата, като зарадваш някого, накараш го да се усмихне или дори да е щастлив.

Така и при теб нещата ще са по-добре. Ето няколко идеи как.

  • усмихни се на някой непознат на улицата;
  • разходи се в парка и разкажи виц на някой самотник, когото срещнеш;
  • заиграй се с дете на площадката;
  • сготви нещо, което половинката ти, децата ти наистина много обичат;
  • вземи да рисуваш, дори да си мислиш, че не можеш;
  • звънни на майка си или на някой, когото обичаш, не му казвай проблемите си, просто се чуйте;
  • вземи да почетеш любима поезия или ей така, роман, който ти попадне;
  • изненадай любимия си с бележка „обичам те“ на огледалото в банята.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Вили ( преди 11 години )
Може би, защото, за да стигнеш от точка А до точка Б пак ти трябват финанси, поне за път. Пък и като се замисля добрият добро не вижда. Колкото повече се раздаваш, толкова повече очакват от теб. И наистина, ако си оптимист и ти е кофти едва ли ще се обадиш на приятел и ще започнеш да му се оплакваш, просто, защото вярваш в доброто и в това, че нещата все пак ще се наредят.Сложно е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
До Надежда ( преди 11 години )
Здравей Надежда ! Имаш такова прекрасно име , а си толкова унила. Доколкото разбрах нямаш и сериозни здравословни проблеми в къщата си, виждаш, чуваш, тичаш, ходиш, говориш..имаш едни съкровище в къщата си, твоето дете... тогава къде е проблема? Не мога да разбера, защо хората са станали толкова материалисти..Не само в България . по целия свят е така.. Като ,4е ли няма вси4ки един ден да умрем.. Защо не можем да се радваме на простите неща като красивата планина, бързото пото4е в нея, играта на малките ку4енца под прозореца, флирта на гълъбите на отсрещния блок, на усмивката от непознат 4овек,на цветовете, на звуците, на вкуса, на движението. Човек трябва да изстрада, за да му се отворят очите и да види че тези прости неща са най ценни. Ако не си здрав, нищо друго ве4е няма зна4ение...Вси4ко става безсмислено.А болеста мила Надежда идва с песимизма , злобата , лошотията и алчността. Аз работя, за да не съм гладна и жадна и да не ходя боса и гола, не се интересувам от мода и магазини,нямам кола и не искам да имам.. и съм щастлива, защото съм здрава и мога да усетя и вкуся този живот, да го докосна , да го помириша, да го имам !!! Мила Надежда, защо казваш 4е няма къде да отидешвинаги можеш да отидеш в гората, в планината , при морето, за да си по4инеш от човешката злоба и глупост. Господ на вс4ки ни дава равен шанс, ние избираме пътя ,по който ще тръгнем и как ще го извървим..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Ани ( преди 11 години )
И на мен ми е криво, и аз няма да празнувам, не че има нещо за празнуване. Ами ако само се усмихваш посред руйните, които ни заобикалят, то може да се сдобиеш с готиния образ на ***. Трябва да си малко ***, за да си щастлив в българия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Надежда ( преди 11 години )
В момента ми криво и дори ми се плаче... Омръзна ми да се усмихвам любезно на хората, да бъда внимателна към всеки, да гледам да не засегна някого, а пък после да чувам подмятания и коментари зад гърба си... Омръзна ми да окуражавам приятелките си и да им казвам, че всичко ще се оправи и трябва да гледат по-позитивно и малко по-философски на нещата, защото знам, че ако аз съм на тяхно място, колкото и да ми говорят и да ме успокояват, само аз ще си знам как да се оправи всичко... Омръзна ми да съм омъжена, а пък съпругът ми да работи по чужбина и да сме далече един от друг, защото реалността в България е жестока и без пари си за никъде... Омръзна ми да имам кредити и банките да ми пращат писма и съобщения... Омръзна ми уредите в къщи да се повреждат, колата да не върви... Омръзна ми от битовизми! И да! Криво ми е! Предстоят почивни дни, а аз няма къде да отида, освен в къщи с детето. Дано някоя приятелка ми звънне поне да отидем на кафе или да се разходим. Е, тогава ще имам повод да се усмихна!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Катерина ( преди 11 години )
Браво!Много точно казано - кривото настроение най-добре се изправя с правене на добро за друг!... Но успехът зависи донякъде и до изборът на този някой друг и до правилният подход. Защото настроението ще се изправи точно от положителната реакция на другия човек към нас.Колкото до по-егоистично устроените, варианти за подобряване на настроението могат да бъдат и:* да си купиш нещичко, макар и малко* да идеш на фризьор или козметик* да направиш нещо което отдавна ти се иска, но все отлагаш заради дребнави причини
отговор Сигнализирай за неуместен коментар