Цигулар като Паганини и малко гайдарче откриват музикален фестивал пред Народния театър

02.09.2011г. / 17 36ч.
Аз жената
Цигулар като Паганини и малко гайдарче откриват музикален фестивал пред Народния театър

Един от най-добрите интерпретатори на Паганини – цигуларят Марио Хосен, ще даде началния тласък на тазгодишното второ издание на Фортисимо фест. Той не само свири великолепно концертите на Паганини, но прилича удивително много на големия италиански композитор и цигулар и мнозина го наричат „съвременния Паганини“.
Сред множеството си ангажименти и непрекъснати пътувания между Цюрих, Мадрид, Виена и София, където Марио живее, той прие поканата на създателите на Фортисимо фест – Максим Ешкенази и Фондация „Америка за България“, да вземе участие в откриващия концерт „Музика под звездите“ на 10 септември 2011 г. пред Народния театър.
В съботната вечер той ще зарадва хората на площада в София с великолепните си изпълнения на Ла Кампанела от Паганини и любимите Цигански напеви от Сарасате. Другото произведение, което ще свири, ще бъде специална изненада.

Участие ще има и Софийски фестивален оркестър. Оркестърът ще се качи на сцената точно в 19:30 ч.

В програмата на 10 септември зрителите ще имат удоволствието да чуят базираните на българския фолклор композиции на Маестро Георги Андреев, специално създадени за симфоничен оркестър. По време на фолклорната част от концерта на сцената ще се качат и солистите от НФА „Филип Кутев“. Освен като композитор, Георги Андреев отново ще стопли сърцата на хората с виртуозните си изпълнения на своята гъдулка.

Присъстващите в същата вечер ще могат да се докоснат и до невероятния талант на 9-годишния Петър Бодуров от Михалково, който пристига в София с родителите си, специално за участието си в концерта пред Театъра. Той и гайдата му ще накарат публиката да притаи дъх и ще оставят траен топъл спомен в съзнанието на всеки от зрителите на площада.

С концерта на 10 септември в София ще бъде дадено само началото на 8-те вълнуващи събития в тазгодишното издание на фестивала. Фортисимо фест ще гостува и в Пловдив на 17 септември, а след това ще изпълни с усмивки залите в края на октомври и началото на ноември.

Билети за закритите концерти от програмата на Фортисимо Фест 2011 в НДК и София Лайв Клуб в края на октомври и началото на ноември вече могат да бъдат закупени от мрежата на Ивентим, а билети за концертите на 26 октомври и 6 ноември могат да се закупят и в Билетния център на НДК. Билетите за концерта на Сара Чанг са на стойност 20, 30 и 40 лв. За концерта на оперните артисти Кевин Дейс и Джанис Етеме на 6 ноември, билетите са на цена 20 лв., а за двата концерта в София Лайв Клуб цената е 10 лв. В мрежата на Ивентим се продават и фестивални билети за всички събития – на обща стойност 40 лв. Всички приходи от продадени билети ще бъдат изразходени за реализирането на образователната програма „Фортисимо в клас“.

Прочетете още:

Коментирай