„Музика под звездите“ даде силен старт на Фортисимо фест

12.09.2011г. / 11 37ч.
Аз жената
„Музика под звездите“ даде силен старт на Фортисимо фест

На 10 септември 2011 г. на препълнения площад пред Народния театър в София стартира второто издание на Фортисимо фест. Хиляди хора станаха съпричастни към изключителното музикално преживяване. Станалият вече традиционен концертМузика под звездите“ тази година събра още повече приятели на фестивала от същия концерт през 2010 г.

В пълно съзвучие с разнообразната програма, която Маестро Ешкенази беше подготвил, пространството бе изпълнено с почитатели на класическата музика от различни възрасти. Младежи, деца, майки с колички, възрастни хора – всички те споделиха празника заедно. По-голямата част от тях останаха на крака повече от 2 часа до края, който беше забележителен с пиротехническото шоу, осъществено в такт с музиката от култовия филм Междузвездни войни.

Публиката посрещна виртуозните изпълнения на цигуларя Марио Хосен с възторг, аплодира бурно композициите и изпълненията на Георги Андреев, както и изключителното участие на солистите от НФА „Филип Кутев“, остана безмълвна от емоцията, с която я дари мелодията, излязла от гайдата на малкия родопски майстор Петър Бодуров.

Екипът на фестивала се готви за следващото събитие в пловдивския Античен театър. Концертът със същото заглавие – „Музика под звездите“ ще се състои на 17 септември от 20 часа. Концертът ще може да се гледа през интернет от сайта www.fortissimofest.com.

Публиката в Пловдив ще има удоволствието да чуе великолепния пианист Саркис Балтаян, който днес пристига в България. Саркис живее и работи в САЩ, но е родом от Пловдив и с радост очаква срещата си с публиката в града на тепетата. Концертът в Амфитеатъра на 17 септември също е с вход свободен.

Билети за закритите концерти от втората част на фестивала през октомври и ноември могат да бъдат закупени в мрежата на Ивентим (eventim.bg), а за концертите на 26-ти октомври и 6-ти ноември – и от Билетния център на НДК. Билетите за концерта на Сара Чанг са на стойност 20, 30 и 40 лв. За концерта на оперните артисти Кевин Дейс и Джанис Етеме на 6 ноември билетите са на цена 20 лв., а за двата концерта в София Лайв Клуб цената е 10 лв. В мрежата на Ивентим се продават и фестивални билети за всички събития – на обща стойност 40 лв. Всички приходи от продадени билети ще бъдат изразходени за реализирането на образователната програма „Фортисимо в клас“.

Прочетете още:

Коментирай