Българският детски портал кани на закриването на „Забавното лятно четене“ за лятото на 2011

15.09.2011г. / 19 16ч.
Аз жената
Българският детски портал кани на закриването на „Забавното лятно четене“ за лятото на 2011

На 17 септември, празникът на София, в Градската градина пред Народния театър „Иван Вазов“, от 14.30 ч. ще се състои заключителният етап от инициативата „Забавното лятно четене“. Тя е организирана от детския интернет портал Az-deteto.bg и Столична библиотека.

\n

На събитието ще бъде обявено кой е най-четящият град, най-четящото училище, най-четящото дете и най-четената книга през лятната ваканция на 2011 г.

\n

В инициативата „Забавното лятно четене“ се включиха 2167 деца от 143 населени места. Свой онлайн читателски дневник са попълвали и българчета живеещи в Англия, Германия, Испания и САЩ.

\n

Водещи ще бъдат главният редактор на Az-deteto.bg Жюстин Томс и Зам. Директорът на Столична библиотека Спаска Тарандова. За да връчат наградите и да споделят впечатленията си от кампанията „Забавното лятно четене“ на сцената ще се качат и посланиците на детското четене за София – Михаил Белчев – директор на Столична библиотека, детските писатели Марин Бодаков и Юлия Спиридонова – Юлка, зам. -председателят на ДАЗД Калин Каменов и представителят на учителите за инициативата Аглика Дамаскова.

\n

За всички присъстващи деца ще има литературна викторина и ще могат да се снимат с макети на приказни герои.

\n

Прочетете още:

Коментирай