„Моят зелен град "2011 с инициативи в София, Банкя и Търговище

16.09.2011г. / 14 37ч.
Аз жената
„Моят зелен град "2011 с инициативи в София, Банкя и Търговище

Организаторите на четвъртото издание на мащабната екологична и образователна инициативаМоят зелен град“ 2011 канят на следните места, наричани понякога локации, където кметове, спонсори, прочее хора ще дадат старт, тоест, ще започнат следните дейности:

Българското дружество за защита на птиците кани на 17 септември (събота) 2011 г., в 14 часа пред езерото в Южния парк в София (входа на парка откъм ул. „Нишава“), където организаторите ще дадат официален старт на почистване на Перловската река, боядисване на пейки в рамките на парка и на открити класни стаи за деца на тема „Биоразнообразие и разделно събиране на отпадъци“. Тази година за първи път кампанията ще излезе извън рамките на традиционното почистване на Перловската река в Южния парк, както и извън столицата. Тя ще включва почистване и облагородяване на три места в София, както и в Банкя и Търговище.

Заповядайте в 11 часа в гр. Банкя, парк „Кестените“. Ще можете да се включите в почистването и облагородяването на емблематичната за града Пътека на здравето (6 км). Ще има и открити уроци за деца.

От 11 часа в гр. Търговище, в парк „Роден кът“, ще бъде открита новопостроената детска площадка и ще започне засаждането на дръвчета и облагородяването на парка.

От 15 часа в гр. София, жк. „Дружба“ 1, езерото, ще започне почистването на дъното на водоема от водолази.

От 15 часа в гр. София, Студентски град, в парк „Мир и дружба“ (срещу УНСС) доброволци ще стартират почистване на парка.

Прочетете още:

Коментирай