Банкови служители посадиха над 1300 върби по поречието на Струма

03.11.2011г. / 13 20ч.
Аз жената
Банкови служители посадиха над 1300 върби по поречието на Струма

Близо 300 банкови служители и техните семейства засадиха 1300 върби и още около 1800 лечебни храста зърнастец миналата събота в Парк Витоша, край село Боснек.

Дирекцията на Природен парк Витоша е изключително благодарна за своето партньорство с УниКредит Булбанк вече пета година. „Помощта на служителите на банката тази година беше много навременна и подпомогна завършването на нашите дейности за възстановяване на крайречната растителност по поречието на река Струма. Ние се надяваме след десет години всички посетители на Природния парк да прекарват свободното си време под сенките на новозасадените върби“, каза Тома Белев, директор на Природен парк „Витоша“ и председател на Асоциация на парковете на България.

Инициативата е част от Националната зелена програма на банката, в рамките на която всяка година се реализират екопроекти. При старта на програмата през 2008 г. бяха засадени близо 400 дка гори край Стара Загора и бяха възстановени над 30 км основни туристически алеи на Витоша – от х. „Алеко“ до с. Бистрица по Янчовска и Бистришка река.

През 2009 г. банката финансира възстановяването на екопътека край село Борино, до скалния феномен Дяволския мост.

През миналата година банката заедно с Фондация Помощ за благотворителността в България, организира конкурс за екопроект, спечелен от Националната асоциация на парковете – така банката финансира с 5 хил. лева купуването на фотокапани, с които да бъдат наблюдавани животинските видове и да бъдат очертани местообитанията им в шест парка.

Едновременно с това банката започна и мащабна кампания за отказване от хартиените извлечения и замяната им с електронни. Преди около месец банката направи поредната стъпка към по-зелена природа като обяви, че ще използва само рециклирана хартия за рекламните си материали.

Прочетете още:

Коментирай