Коледен кучешки венец от кокали

30.11.2011г. / 09 24ч.
Вергиния Генова
Коледен кучешки венец от кокали

По Коледа правим всякакви украси и приготвяме подаръци за всички у дома. Интересно ми е правите ли подаръци на домашните любимци? Аз винаги купувам кокалчета за кучето и храна за рибките – не че иначе не го правя, но мисля, че е важно по Коледа да се мисли за всички – дори за онези, които не говорят.
Ако сме приели животни в дома си, то те са част от нашето семейство и е редно да получат по нещичко. Децата ще го оценят и така ще ги възпитаме да обичат животните и да се грижат за тях.
Най-честите домашни любимци са кучетата и котките, затова ви предлагам една идея за венец от кокали.
Естествено идеята е в духа на повторното употребяване на вещите. Трябва ви една стара кърпа, която да нарежете на ивици. След което връзвате получените ивици по три и плетете стегнат венец. Връзвате на кръгче, украсявате с панделки и тук там привързвате кучешки кокалче или бисквитки.
Цялата тази процедура може да възложите на децата – лесно е и ще се справят.
Така на Коледа всеки ще отвори своя подарък и ще има с какво да се занимава – дори и кучетата и котетата.

Е, ако имате друга животинка у дома, може да възложите на децата да направят нещо подходящо и за тях – било то украса за аквариума, коледно звънче за хамстера с ръчно изплетена от децата връзка, коледен венец от семена за папагалчетата. Винаги има какво да се измисли.

Дори животните да не разберат точно смисъла на Коледа, децата ще запомнят, че трябва да бъдем добри, мили и щедри към всички живи същества. По възможност не само на Коледа!

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Петя ( преди 11 години )