Българските евъргрийни с нов аранжимент в Борисовата градина в София

25.09.2012г. / 13 14ч.
Аз жената
Българските евъргрийни с нов аранжимент в Борисовата градина в София

На 6 октомври 2012 (събота) от 17 ч., Борисовата градина в София ще се изпълни с вечнозелени песни, които ще разцъфнат на сцената на лятната естрада на парка. Входът е свободен. 60-те години ще оживеят чрез емблематични и незабравими хитове на българската попмузика като „Замълчи, замълчи“, „Любовта е море“, „Една българска роза“ и др., изпълнени от момичетата и момчетата от вокалното студио по поп и джаз пеене на певицата Румяна Коцева. В продължение на час и половина бурни страсти, несподелени любови, приети разочарования, гордост и родолюбие ще вълнуват и ще събуждат нови емоции или спомени у столичани, наслаждаващи се на софийската златна есен на открито.

Проектът е поредица от ученически концерти, имащ за цел да представи в нов вариант образците на българската попмузика от различни етапи на нейното развитие и да предаде на съвременните млади хора неостаряващите послания и неизменните ценности, които тези произведения носят. Съвременните аранжименти и младежките изпълнения ще спомогнат за по-лесната естествена приемственост и възможността за пряк досег до сериозните постижения на тези все така живи творби, които да се превърнат в един мост между поколенията.

В подкрепа на проекта певицата Румяна Коцева ще събере на една сцена най-първите звезди на българската естрада с най-младите им последователи. Учениците ще се срещнат и запознаят лично с първите доайени на българската попсцена: Ирина Чмихова, Маргрет Николова, Маргарита Радинска, Мими Николова, Лиана Антонова, Грета Ганчева и Борис Годжунов и ще имат възможността да изпеят заедно хитовете на 60-те години.

Снимка: Лео Богдановски

Прочетете още:

Коментирай