На 30 септември проговаряме на всички европейски езици

26.09.2012г. / 11 16ч.
Аз жената
На 30 септември проговаряме на всички европейски езици

На 30 септември 2012, от 11 ч., пред Народния театър „Иван Вазов“ ще отбележим Европейския ден на езиците. В програмата са предвидени различни инициативи.

Посетителите ще могат да научат любимите си думи на някой чужд език, да разгадаят многоезичен ребус, да попълнят диалози на десет езика, да ги произнасят на сцената, да печелят награди.

Тази година Мрежата на културните институти в Европейския съюз (ЕUNIC), представена от Австрийско посолство, Британски съвет, Чешки културен център, Полски институт, Френски институт, Гьоте институт, Гръцка фондация за култура, Унгарски културен институт, Институт „Сервантес“, Образователен отдел при Посолство на Испания и Италиански културен институт, отбелязва за трети път Европейския ден на езиците заедно със своите партньори от Генерална дирекция „Писмени преводи“ на Европейската комисия, Руския културно-информационен център и Центъра за развитие на човешките ресурси.

Европейският ден на езиците – 26 септември, се чества от 2001 г. насам, след успешното провеждане на Европейската година на езиците от Съвета на Европа. Всяка година около тази дата се отбелязва и насърчава многоезичието в Европа.

През 2012 г. Европейският ден на езиците се провежда с подкрепата на Столична община и Министерство на образованието, младежта и науката и с медийното партньорство на Българското национално радио.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай