ЧЕЗ подкрепя ежегодния велокрос за деца на Az-deteto.bg

28.09.2012г. / 11 39ч.
Аз жената
ЧЕЗ подкрепя ежегодния велокрос за деца на Az-deteto.bg

Доставчикът на електричество на територията на Западна България, ЧЕЗ, подкрепя тазгодишния велокрос на Az-deteto.bg, който ще се проведе на 29 септември, събота, в столичния парк „Заимов“.

Включването в инициативата е част от социално отговорната политика на компанията. През последните години основен акцент в нея е грижата за децата. ЧЕЗ санира няколко детски градини, а от тази година проектът включва и училища. Чрез подкрепата си за ежегодния детски велокрос на Az-deteto.bg компанията и нейните служители са убедени, че ще спомогнат за развитието на един модерен, екологичен и здравословен начин за придвижване в града.

По време на събитието ЧЕЗ ще разкрие мобилна приемна на територията на парк „Заимов“. В нея участниците във велокроса и посетителите на парка ще имат възможност да се запознаят с услугите, които компанията предлага за улеснение на своите клиенти. Те ще могат да актуализират данните си, да заявят електронна фактура или да сключат договор за дистанционно обслужване, който им дава право да заявят по телефона 45 от общо 100 услуги, които ЧЕЗ предлага.

Електронната фактура е по-удобен, по-сигурен и по-бърз начин за получаване на сметката за електричество. Изборът й дава достъп на клиентите до сметката им по всяко време, без значение къде се намират. Изпраща се на лично предоставен от потребителя имейл адрес до 24 часа след издаването й. Повече информация може да бъде получена на денонощна телефонна линия 0700 10 010 и на корпоративния сайт www.cez.bg.

Освен ползи за клиентите, електронната фактура има и безспорни екологични предимства – изсичат се по-малко дървета за хартия, намаляват се разходите за тонер, електроенергия и гориво за транспорта на хартиените сметки от печатницата до пощенските кутии и се ограничават емисиите вредни газове в атмосферата.

Дистанционното обслужване е друга услуга на ЧЕЗ, разработена за удобство на потребителите. То дава възможност на клиентите да заявят 46 от предлаганите от дружеството общо 100 вида услуги чрез обаждане на денонощната телефонна линия на компанията.

За сигурна, лесна и бърза комуникация с ЧЕЗ е важно данните на клиентите да бъдат коректни и пълни. Затова в мобилната приемна на ЧЕЗ посетителите на парка „Заимов“ ще могат и да актуализират клиентските си данни. Актуализацията ще им осигури автоматично участие в томболата на ЧЕЗ за безплатна сметка за електричество, ваучер за техника на стойност 400 лв., който се раздава веднъж на тримесечие или ваучер за подаръци на стойност 1000 лв., който ще бъде изтеглен в края на годината.

Всеки клиент, възползвал се от обслужването в мобилния офис на ЧЕЗ на 29 септември, ще получи и подарък от компанията.

Как да бъдат заявени услугите на ЧЕЗ

За целта е необходимо клиентите да знаят своя клиентски номер и оторизационен код. Тези данни се съдържат в хартиената сметка за електроенергия.

В случай, че не успеят да посетят велокроса на Az-deteto.bg, клиентите на ЧЕЗ ще имат възможност да преминат към по-удобната и екологична електронна фактура за електроенергия през сайта на компанията www.cez.bg, с обаждане на денонощната информационна линия 0700 10 010 или на място, в центровете за обслужване на клиенти на дружеството.

Запазете хартията за детските рисунки!

Знаете ли, че употребата на хартия в света се е увеличила с 400% през последните 40 години според оценките на Ecology Global Network? В момента почти 4 милиарда дървета или 35% от всички отсечени дървета се използват за производство на хартия на всеки един континент. Само в България през 2011 г. са произведени почти 300 хил. тона хартия, без да се брои внесената от други държави. Проучвания на световната екоорганизация WWF показват, че е напълно възможно разходът на хартия да се намали с между 10 и 30%, ако се използват наличните технологии като електронната поща, интернет и електронните документи. По този начин ще бъдат спасени стотици дървета, а децата ни ще живеят в едно по-зелено бъдеще. С призива „Запазете хартията за детските рисунки“ ЧЕЗ се обръща към своите клиенти да се откажат от хартиената сметка за електричество и да изберат услугата електронна фактура, давайки своя принос за намаляване на изсичането на дървета. Дори и малките действия могат да имат голямо значение за опазване на околната среда като цяло. Повече за електронната фактура и начините тя да бъде заявена може да намерите на сайта на дружеството www.cez.bg.

Коментирай