Хари Потър - филм 4 събира елита на София

26.11.2005г. / 23 15ч.
Аз жената
Хари Потър - филм 4 събира елита на София

Всеки минаващ около Кино Арена Запад в София снощи би се запитал дали не е в Холивуд. За първи път у нас дебел и мек червен килим посрещаше родния елит още от булеварда и го отвеждаше в уютните салони на киното, където се прожектира специалната ВИП премиера на четвъртия филм от поредицата за Хари Потър – "Огненият бокал". След присъстващите бяха специалните гости – режисьорът на филма Майк Нюъл и българската звезда – Станислав Яневски.

"Горд съм, че съм българин" заяви Яневски само ден по-рано в София Ленд пред над 500 фенове. Третата национална Хари Потър фен среща бе организирана от www.az-deteto.com и www.potter-mania.com. Макар да се появи с лични телохранители и множество бодигардове, актьорът, пресъздал образа на силният и привлекателен българин Виктор Крум, се оказа земен и безкрайно симпатичен. Той отдели на феновете си повече от час, като отговори на част от над 2500-те получени предварително от сайтовете-организатори въпроси, раздаде автографи и с цялото си поведение заплени още повече присъстващите.

Макар явлението "Хари Потър" да е доста спорно – не са малко критиките, отправяни към художествените достойнства на произведенията на Дж. К. Роулинг - безспорен факт е, че поредицата върна интереса на децата (и у нас и по света) към писаното слово, към книгата. Радостен бе фактът, че на състоялата се фен среща не малко деца носеха като реликва своя екземпляр от книгата, като някои четат дори в оригинал, което е повече от похвално.

Коментирай