Хотел „Панда“, „Червената шапчица“ или „Вампирски нощи“ – какво ще изберете?

Бихте ли отишли в тематичен хотел?

12.03.2013г. / 10 00ч.
Вергиния Генова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Струва ми се интересно преживяване да отидем в някакъв тематичен хотел – било то етно, музикално ориентиран, венециански стил, кукла „Барби“ стил и т. н.

Странно защо няма повече такива хотели?

Особено в България бихме могли да привличаме повече туристи с примерно – хотел на розата. Няма да е много скъпа инвестиция, а би било интересно – всичко да е в рози, спа с розово масло, в ресторанта девойки облечени в народни носии с рози на главата, навсякъде кошници с рози. Няколко дни в такава обстановка би било интересно преживяване.

По същия начин би могло да се направят най-различни тематични хотели. Като се замисля и чак започвам да съжалявам, че нямам никакви пари за такъв тип експерименти, за които честно казано смятам, че ще са успешни.

Свързани статии

Китайците, като едни иноватори вече правят тематични хотели. Като например може да видите хотела на „Пандата“. Там всичко е издържано в стил панда. Картините по стените, кърпите, чехлите всичко е с лика на пандата. Дори работещите са облечени като панди. Е това честно казано вече ми се вижда прекалено. Който не е обличал такъв тип костюми, само той може да си мисли, че е забавно да се размотаваш в дебел плюш повече от няколко часа. Е, китайците са много – могат да си позволят текучество на персонала, пък и един месец да се размотаваш като панда не е толкова страшно. Виж, години наред вече мисля, че ще получиш психически отклонения. Но определено такъв тип хотел би привличал туристи. Цените са 48 – 80 долара на стая.

Наистина би било забавно да има повече такива тематични хотели с различна насоченост. Да вземем за пример курорт като „Слънчев бряг“ всички хотели толкова много си приличат, че спокойно след една две ракии може да ги объркаш. А ако имаше тематични хотели хората биха експериментирали всеки път с различен.

Стил Джани Родари лично мен също би ме привлякъл – шоколадов хотел, сладоледен хотел, стъклен хотел… много туристи биха искали да има и алкохолен хотел, може би суинг хотел.

Да не говорим колко голямо поле за изява биха имали хотелиерите в развинтване на въображението за семейни хотели. Всяко семейство с малки деца би отишло в някой хотел от приказките. Децата биха се радвали да ги обслужва Пепеляшка или Червената шапчица. А предполагам, че и татковците им не биха имали нищо напротив камериерките да са облечени като Червената шапчица или Малката русалка.

Тийнейджърите може би биха намерили очарование в това да прекарат една седмица сред хелоуински призраци и вампири.

Наистина толкова много възможности има, а хотелите са пълна скука – еднотипни реклами, еднотипно обслужване… а при такава конкуренция би трябвало да се проявява повече креативност. Сигурно конкуренцията е само в Китай, защото при нас и еднотипните неща явно носят добра печалба.

Коментирай