Избягай от реалността – изживей мечта

Избягайте във „Вечния град“ – Охрид!

27.05.2013г. / 08 30ч.
Аз жената
Избягай от реалността – изживей мечта

Охрид е „Вечният град“, чието изконно пулсиране свързва древността с настоящето завинаги. „Градът на светлината“ Ви кани да почувствате магията на безвремието.

Охрид предлага всичко, което може да си представите, ако искате плаж и вода – имате ги, ако искате слънце – имате го, ако искате религия – ще я получите, а ако искате археология и история – получавате бонус... отдих и приключения.

Охрид отразява в синтезиран вид културната история на Македония. Градът е най-важният образователен център и източник на писмеността на всички славянски народи. Поради големия брой църкви и манастири Охрид е известен като балканския Йерусалим. Красивата гледка към езерото от църквата „Св. Йован“ – Канео и бисерният блясък на водата завинаги ще останат в спомените на всички, които обичат духовния мир и очарованието на природата.

Охрид предоставя широк избор от възможности за забавление, дори и за най-изтънчените вкусове. Градът е домакин на редица събития през цялата година.

Охрид е истинска изненада за посетителите, които очакват да видят тихо историческо градче. Това е изключителна възможност да видите чара на Охрид, скрит под булото на нощта, между закътаните улички, църкви и красиви места с изглед към езерото.

Охридското езеро, с неизчерпаемо дъно на ценности

Охридското езеро е обявено за Световно наследство от ЮНЕСКО през 1979 г. с над 200 ендемични вида. При изгрев Охридското езеро изглежда все едно, че се е родило със зората, но истината за неговата възраст лежи в следите от праисторическия живот на дъното му –между 4 и 10 милиона години. Езерото предлага изключително удоволствие на любителите на водните спортове и адреналина. Участвайте в неповторимо изживяване– гмуркане в подводните археологически находища, уникални за Балканите, през скалистите части от Градище до Търпейца.

Разгледайте на: www.macedonia-timeless.com

Вашият престой в Охрид ще бъде незабравим.

Коментирай